Kampioenschappen

Kampioenschap Quiévrain en Noyon

Jaarlijks kunnen onze liefhebbers deelnemen aan een lokaal Quiévrain kampioenschap en een lokaal en globaal Noyon kampioenschap in de categorie jonge, jaarse en oude/jaarse duiven.

Voor de wedstrijden die in aanmerking komen voor het kampioenschap wordt er één punt toegekend voor zowel de eerste als tweede getekende duif op de uitslag en dit per categorie. De liefhebber met het meest aantal punten over alle categorieën heen is algemeen kampioen Quiévrain en/of Noyon. Naast de algemeen kampioen is er ook een kampioen per categorie.

Tijdens het seizoen kan men steeds de tussenstanden van de kampioenschappen bekijken op de website. Deze worden automatisch aangepast na elke wedstrijd op basis van de uitslag.

Azencriterium Quiévrain en Noyon

Naast het lokaal en globaal kampioenschap organiseerd Union Puurs-Sint-Amands ook jaarlijks een azencriterium voor zijn liefhebbers op bepaalde vluchten van Quiévrain en Noyon in de categorie jonge, jaarse en oude/jaarse duiven.

Voor de wedstrijden die in aanmerking komen voor het azencriterium worden er vier punten toegekend voor een eerste getekende duif en 3 punten voor een tweede getekende duif in alle categorieën. In de categorie jonge worden er naast punten voor een eerste en/of tweede getekende duif ook 2 punten toegekend voor een derde getekende duif.

Net zoals bij de lokale en globale kampioenschappen kan men steeds tijdens het seizoen de tussenstanden van het azencriterium raadplegen op onze website.

Ploegkampioenschap Quiévrain